vrijdag 15 maart 2013

Eervolle vermelding voor verhaal.

Onder mijn eigen naam – ja, Eric Steiner is een pseudoniem - heb ik een eervolle vermelding gekregen voor mijn verhaal ‘Afscheid.’ Ik had het ingestuurd voor een door Indisch 3.0. uitgeschreven verhalenwedstrijd. Het thema daarvan borduurde voort op dat van de Boekenweek van dit jaar, maar dan meer gericht op de Indische kwestie, misschien wel Nederlands’ zwartste bladzijde sinds de Tweede Wereldoorlog.

Ik ben heel erg blij met deze eervolle vermelding. Het betekent dat mijn verhaal weliswaar niet tussen de beste drie is komen te staan, maar wel tussen de drie die daar meteen op volgen. Echt een opsteker.

Nog meer vreugde: vanmiddag werd bekend gemaakt dat als extra beloning de drie verhalen met een eervolle vermelding naast de drie winnaars zullen worden gepubliceerd op Indisch 3.0.*

Zoals ik al in 'Bekend worden als auteur' schreef, is het verhaal ‘Afscheid’ een sterke bewerking van twee fragmenten uit mijn tot nu toe nog onvoltooide en ter bezinking terug in de lade gelegde roman  'De Behouden Stilte.' Daarin geef ik het leven van mijn vader weer.
Over mijn (half)broer (die in ‘Afscheid’ een belangrijke rol speelt) en het effect van zijn Indië tijd zal ik ooit ook nog eens schrijven.
Met deze eervolle vermelding moet dit zeker gaan lukken.

*Eind 2014 is het e-magazine Indisch 3.0 opgehouden te bestaan. Maar hier is het verhaal te lezen.

3 opmerkingen: